tala fou

O le maualuga o le toto i le toto o se tasi lea o fa'alavelave masani i le hemodialysis.E vave ona tupu ma e masani ona fa'aletonu le fa'amama toto, e mafua ai le le atoatoa o le toto, afaina ai le lelei ma le lelei o le fa'amama toto, e o'o lava i le fa'amata'u o tagata mama'i i tulaga ogaoga.
O le faʻamalosia ma le gauai atu i le puipuia ma le togafitia o le maualuga o le toto i tagata mamaʻi toto e taua tele e faʻaleleia ai le ola ma le lelei o le ola o tagata mamaʻi faʻamaʻi toto.

O le a le fa'amama toto maualuga maualalo

  • Uiga

O le maualuga o le toto i luga o le toto ua faauigaina o se pa'ū o le toto maualuga e sili atu i le 20mmHg poʻo se pa'ū i le maualuga o le toto toto maualuga e sili atu i le 10mmHg, e tusa ai ma le lomiga 2019 o le KDOQI fou (Amerika faavae mo faʻamaʻi fatugaʻo) lomia e le NKF.

  • Fa'ailoga

O le taimi muamua e mafai ona i ai le leai o se malosi, giddy, afu, tiga o le manava, faafaufau, puaʻi, e mafai ona i ai le dysspasm, maso, amaurosis, angina pectoris i le alualu i luma o maʻi, foliga mai e leiloa e oo lava, myocardial infarction, vaega maʻi e leai se faailoga.

  • Fua Faatatau

O le maualuga o le toto i le toto o se tasi lea o faʻalavelave masani o le hemodialysis, aemaise lava i tagata matutua, maʻi suka ma tagata mamaʻi e maua i faʻamaʻi cardiovascular, ma o le aʻafiaga o le toto maualuga i le faʻamama toto masani e sili atu i le 20%.

  • Mata'utia

1. Fa'amama toto masani o tagata mama'i na a'afia, o nisi o gasegase na fa'amalosi e o ese mai le masini i luma atu, ma a'afia ai le atoatoa ma le masani o le hemodialysis.
2. Aʻafia ai le ola tautua o le fistula i totonu, o le maualuga o le toto umi o le a faʻateleina ai le aʻafiaga o le thrombosis fistula i totonu, e mafua ai le toilalo o le arteriovenous fistula i totonu.
3. Faateleina tulaga lamatia o le oti.O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le 2-tausaga le maliu o tagata mamaʻi e masani ona maua le IDH e maualuga atu i le 30.7%.

Aisea e maua ai le toto maualalo ile fa'amama toto

  • Fa'alagolago le gafatia

1. Fa'asa'o tele po'o le fa'asao vave
2. Fa'atatau le sa'o o le mamafa mago po'o le le mafai ona fa'atatauina le mamafa o le ma'i ile taimi
3. Le lava le taimi fa'amama toto i le vaiaso
4. E maualalo le maualuga o le sodium o le dialysate

  • Vasoconstrictor faaletonu

1. O le vevela o le dialysate e maualuga tele
2. Inu vaila'au mo le toto a'o le'i fa'amama toto
3. Fafaga ile fa'amama toto
4. Fa'atotonugalemu i le ma'i ogaoga
5. Endogenous vasodilators
6. Autonomic neuropathy

  • Galuega o le Hypocardiac

1. Fa'aletonu le fatu fa'asao
2. Arrhythmia
3. Ischemia fatu
4. Pericardial effusion
5. Myocardial infarction

  • O isi tulaga

1. Totototo
2. O le hemolysis
3. Sepsis
4. Fa'afofoga o le Dialyzer

Auala e puipuia ma fofo ai le toto toto maualalo

  • Puipuia le toto aoga mai le fa'aitiitia

Fa'atonuga lelei o le ultrafiltration, toe iloilo le mamafa o tagata mama'i (mamago), fa'atuputeleina le taimi fa'amama toto i vaiaso ta'itasi, fa'aogaina le fa'amama fa'amama o le sodium curve laina laina.

  • Puipuia ma le togafitia o le fa'aliga le talafeagai o alatoto

Fa'aiti'i le vevela o vaila'au fa'amama toto fa'aitiitia pe taofi vaila'au aloese mai le 'ai a'o fa'amama toto fa'asa'o le anemia fa'aoga tatau ole vaila'au e galue ai neura tuto'atasi.

  • Fa'amautu le fatu fatu

Togafitiga o le fatu faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaoga faʻaeteete o le fatu e iai vailaʻau le lelei.

 


Taimi meli: Nov-06-2021